“Werk is geen bijzaak in iemands leven.”

Het arbeidsrecht is in 2015 drastisch gewijzigd. Sindsdien zijn de termijnen om in actie te komen tegen ontslag of loonvordering korter geworden en regels strenger. Wacht dus niet te lang met het vragen van deskundig advies en maak vandaag nog een afspraak voor een kennismakingsgesprek op ons advocatenkantoor in Schiedam.

Of het nu gaat om bemiddeling met de werkgever of bijstand in een procedure bij het UWV of de rechtbank. Onze deskundige advocaten staan u graag bij op het gebied van arbeidsrecht. Ook als het gaat over uw rechten na ontslag of bij arbeidsongeschiktheid.

Wat valt er onder het arbeidsrecht?

Arbeidsovereenkomst

De arbeidsovereenkomst en/of de arbeidsvoorwaarden kunnen complex zijn. Mevrouw Pfeifle is gespecialiseerd in arbeidsrecht, en kan beoordelen of uw arbeidsovereenkomst en de arbeidsvoorwaarden voldoen aan de wettelijke voorwaarden en/of uw cao.

Zelf ontslag nemen

Wilt u zelf ontslag nemen? Leg uw zaak dan voor aan onze specialisten arbeidsrecht. Zij adviseren u graag over de opzegtermijn, een concurrentiebeding en een relatiebeding.

Op staande voet ontslagen?

Bent u op staande voet ontslagen? Wij kunnen u helpen bij het opstellen van een protestbrief waarin u zich ook beschikbaar stelt voor werkhervatting. Wij kunnen ook de verdere mogelijkheden met u bespreken hoe verder te handelen met dit ontslag.

Ontslagbrief ontvangen?

Heeft u een ontslagbrief ontvangen? Dan kijken wij samen met u naar de reden voor het ontslag en de mogelijkheden die u heeft om er iets aan of tegen te doen. Wij kunnen beoordelen of de werkgever het ontslagrecht goed heeft toegepast en uw kansen in een procedure bij de kantonrechter. Bijvoorbeeld over een transactievergoeding of een billijke vergoeding. Voorheen ook wel kantonrechtersformule of gouden handdruk genoemd.

Ontslag met wederzijds goedvinden

Ook komt het voor dat een ontslag wordt omgezet in een ontslag met wederzijds goedvinden. In dat geval worden de afspraken vastgelegd in een beëindigings- of vaststellingsovereenkomst. In de onderhandelingen over zo’n ontslag kijken wij of u recht heeft op een ontslagregeling. Daarnaast kunnen wij de ontslagvergoeding voor u berekenen.