Overzicht kosten rechtsbijstand

Uurtarief
De kosten van rechtsbijstand zijn afhankelijk van het aantal uren wat een advocaat aan uw zaak werkt. Onze uurtarieven zijn als volgt:

- Mediation: € 105,- per persoon per uur, excl. 21% BTW (€ 127,05 incl. BTW)
- Overige zaken: € 195,- per uur, excl. 21% BTW (€ 235,95 incl. BTW)

Er kunnen bijkomende kosten zijn, zoals het griffierecht (administratiekosten van het gerecht waar de zaak dient), kosten voor uittreksels e.d. Wij rekenen geen kantooropslag of –kosten, alle kosten zitten inbegrepen in ons uurtarief.

Het is mogelijk om in onderling overleg op basis van uw individuele omstandigheden een afwijkend uurtarief of een vast tarief af te spreken, dit is ter beoordeling van de behandelend advocaat.

Gesubsidieerde rechtsbijstand
 
Heeft u een laag inkomen en weinig vermogen? Dan komt u misschien in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. U betaalt dan aan de advocaat een eigen bijdrage voor uw zaak. Wilt u meer informatie over gesubsidieerde rechtsbijstand? Bekijk dan onze folder “Wat is gesubsidieerde rechtsbijstand”, of kijk op de website van de Raad voor Rechtsbijstand: www.rechtsbijstand.nl.

U ontvangt € 53,- korting op de eigen bijdrage als u door het Juridisch Loket (telefoonnummer 0900-8020) naar ons bent doorverwezen. Ook hierover kunt u meer lezen in onze folder.